İLİŞKİYE GİRMEDEN HEP BU BİNDE BİR OLAYINI DÜŞÜNEREK KORUNMAYA GEREK DUYMAZDIM.MANTIKLI DÜŞÜNMEYE BAŞLADIĞIMDA 35 MİLYON HİV HASTASI VAR BUNLARIN VİRÜSÜ KAPABİLMESİ İÇİN POZİTİF BİREYLERLE 35 MİLYAR DEFA İLİŞKYE GİRMESİ GEREKİYOR BUDA ÇOK SAÇMA GELİYOR BANA

Cevap ( 9 )

  1. Destroy
    6 yıl önce

    Binde bir olayi oylemi hesaplaniyor kardesim neyin kafasini yasiyosun sen ? Binde birin icinde ilk seferde girilen iliskide var farkindaysan belkide ilkinde kapican yani. Sen mantikli dusunmeye basladigindada mantikli dusunememissin kusura bakma.

  2. Arkadaş o binde bir seni bulursa diye düşünerek korun bence risk aldığına değmez bi kişiyle defalarca birlikte olmana gerek yok pozitif olman için bi sefer bile yeterli oluyo :))

  3. sahsen ben de 1000de 1 olasiligina pek inanmiyorum. 100 de 1 olma ihtimali olabilir ama binde bir bana abarti bir rakam gibi geliyor ve hikayeden hikayeye gore de degisir.

  4. Bende katiliyorum 1000 de bir olsaydi bircok hiv pozitif simdi negatif kalirdi. Bence 10 da1 yani hiv pozitifle iliski yasayan 10 kisiden 1 tanesi garantili digerleri sans

  5. Melih
    6 yıl önce

    1000 de 1 lik olay hiv poz. biriyle grilen vajinal ilşki içindir anal ilşkide bu 100 de 30 lara yükseliyor önce bunu bi kavrayın arkadaşlar

  6. Melih
    6 yıl önce

    virüsler hareketli canlılar degildir yanı pozitif bir kişinin vucut salgısı negatif kişinin vucuduna girmesi gerekir yada mukoza denen ince zardan emilmesi gerekir ki karşı tarafa bulaştırabilsin 1000 de 1 lik olay tamamıyle dogru hiv vurusu kolay bulaşan bir virüs deil anal ilişkide bu oran vajınal ilşkiye nazaran çok daha tehlıkeli çünkü anal yolda gözle görülmeyen kılcal damarlar var ilşki esnasında bu damarlarda çatlama oluyor ve kan yoluyla bulaş riski kat kat artıyor o yuzden 1000 de 1 lik dogrulanıyor herkez kafasına göre oran yazmış burda siz okadar araştırma yapılıp verilen sonuçlardan daha mı iyi biliyorsunuz ki burda telaş içinde olan ki,şileri hepden çıkmaz yola sokuyorsunuz sorarım size ?

  7. Destroy
    6 yıl önce

    Melih kardesim burasi zaten bilgi alisverisi yapilan bir forum degil anlayamadinmi hala ? Burasi milletin birbirini strese sokma adresi. Her gelen ortaya bisey atiyo sonra ugrasiyoruz iste. Delinin biri bir kuyuya misali yani. Neyse soylencek cok sey varda gerek yok.

  8. Destroy
    6 yıl önce

    Dso who kim kopek yani senin anlicagin biz burda tabularin eski literaturun anasini aglatiyoruz yenden yazicaz, amerikayi tekrardan kesfedicez. Hedefimiz fobiklikte nerelere kadar yukselebiliriz uzerine bir calisma.

  9. Burda kimse arastirmaci profesor deyil anacak bu hastalik icin halen bilinmeyenlervar ornek blip needen oluyor ne sebep oluyor halen bilinmiyor zaten virusun herseyi tam olarak cozulseydi sorun kokunden hallalurdu ayrica yeni yeni vakalar oldukca hiv hakkinda daha cok bilgi edinilecek biz burada testlere ragmen nrgatif alip belirti yasayan kisiler olarak acaba lari konusuyoruz. ileerde belkide sirf bu yuzden yeni testler gelistirilmeyecegi ne malum.

Cevap yazmak için yapınız.