Sitenin son 1 yılki postlarını okudum. Kimler gelmiş kimler geçmiş. Ne fobikler, ne korkular. Hepsi gelip geçmiş gitmiş. Bir çoğu şimdi o günlerini unutmuştur. Sordukları sorular tartışmalar aynı bugünkü gibi. Hepside ayrılıp gitmişler. Ancak gördüm ki burada hep fobikler varmış ön planda. Birde buraya gelenler bilime, okuyana değil fobiklere daha çok itibar ediyorlar. Pek nedir bu fobiklerin ortak özellikleri? 1-test olur sonucuna inanmaz, 2-farklı testler olur negatife güvenmez, 3-tüm testler negatif verir belirtileri hiç bitmez, 4-her yaşadığı olayı belirti sayar (göbeğimde lenf bezi şişti diyeni gördük yuh), 5-insanlara yardımcı oluyorum diye bilimsel olmayan, aklından geçen saçma sapan, ipe sapa gelmez şeyler yazar onları da fobik yapar, 6-şüpheli hiç bir durumu yoktur (öpüşmüştür, eli birine değmiştir) test yaptırır durur, 7-tıp fakültesinin özel derslerine konu vakaları bulup ortaya taşır herkesi korkutur, 8-dünya sağlık örgütü, CDC, Vancouver, medhelp, pozforum, hivveaids, Dr Tan, Dr. Hook, Dr. Sean, pozitif kardeşlerimiz gibi konusunda uzman ve tecrübeli hiç kimseye inanmaz, 9-her şeyi bildiğini sanır, 10-kendin hiv olduğuna inanmıştır ama güvenmediği testleri olmaktan da geri kalmaz çünkü testlere değil belirtilere inanır (öksürürse hivdir veya kaşınırsa kesin pozitiftir), 10-kendine sürekli stres yapar, gece ya zor uyur yada uyuyamaz, 11-aile bireylerine çevrelerine bu hastalığı bulaştırdığını zanneder, 12-aynı soruyu on kere sorar, her başlıkta kendi sorusunu tekrar eder, kim ne derse desin tatmin olmaz, 13-hayatı kendine de buraya gelen kişilere de zehir etmek için yırtınır, bunun için şüpheli durumu olmayan kişilere de test önermekten geri kalmaz hatta 1 yıl takip et der, 14-Kendi gibi fobikleri hemen etrafında toplar ve bir anda gruplaşır, 15-Psikiyatriye git diyenlere itibar etmez. SONUÇ:Bakın bu yazdıklarım size özel değil. Sizi anlattığımı düşünüyorsanız demek ki fobiksiniz ve sizi, bu sitede ne yazarsa yazsın düzeltemez. Bir süredir görüyorum ki burası fobikler cenneti olmak üzere. Keşke diğer forum sitesindeki gibi banlama olsa da bu fobiklerden kurtulsak. Zaten bu arkadaşları orada hemen banladılar da kurtuldular. Site yönetimi küfür dışında banlamıyor diye burası onların top koşturma alanı oldu. Kimler geldi kimler geçti dedim ya, ben şu an 74 deyim. Kaldı 16 gün. Sonra bir daha buraya girmeyeceğim. Diyeceğim o ki Allah tez zamanda hepimize bu siteden temelli ayrılmayı nasip eder inşallah.

Cevap ( 10 )

  1. Bugs bunny
    6 yıl önce

    Amin , artık bizler terhis olalım yeter . İnşallah yeni jenerasyon daha tedbirli olur :)

  2. rekli35
    6 yıl önce

    Beni fobik yapan internet oldu çok sayıda yayın ama en önemli si dikkate aldığım Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi hiv ve aids araştırma merkezi hatam ın hivin belirtisi ile ilgili yayın ı beni mahvetti onu okuyan olaydan 10 gün sonra öksürse hiv kaptım zanneder ben de öyle zannettim. Hala da korkuyorum neden çünkü tıpta Türkiye nin en büyük üniversite lerinden birisi.

  3. Bugs bunny
    6 yıl önce

    Ben sizler kadar bilgili değildim ilk günlerde . 32 de test oldum , doktor bana demedi bu combo test ,90 gün beklemeye gerek yok . İlk sonuçlar 21. Gün gelmeye başlıyor dese , 32. Gün % 95 güvenilir dese ben bu hallere düşmeyecektim . Test nesilleri öğrendiğimde çoktan anksiyete sarmıştı vucudu . Doktora diyorum antijen bakıyormu , bana antijen önemli değil antikor olmasın diyor . Ne doktorlar var ...

  4. Babun
    6 yıl önce

    İnsan psikolojiside bu aşamada oluşan herşeyi hiv'e bağlamaya endeksli oluyor.

  5. Galil35
    6 yıl önce

    Güzel bir açıklama. Muhtemelen kimse üzerinede alınmaz. :).

  6. AlPacino
    6 yıl önce

    Tespit-ül âlâ

  7. Boyka
    6 yıl önce

    yerinde ve çok doğru bir tespit olmuş

  8. Babun
    6 yıl önce

    Bu sitede güvenerek okuduklarım: Galil35, AlPacino, Boyka. Tavsiye ederim.

  9. Galil35
    6 yıl önce

    Teşekkür ederiz Babun kardeşim kendinide unutma :)

  10. Babun
    6 yıl önce

    :) Selamlar, saygılar...

Cevap yazmak için yapınız.