9. Bugüne kadar uyuşturucu (Eroin, esrar,v.s) kullandınız mı ? Uyuşturucu kullanan biriyle bir kere bile olsa, cinsel ilişkiniz oldu mu ? Benim cevabım :Uyuşturucu hiç kullanmadım ama ilişkiye girdim kişi uyuşturucu kullanıyor olabilir sizce bu durum da 1 yil sonra kan bagisi yapmamda sakınca var ben hiç gidipte kizilay ile bu konu hakkinda konusmadim konuşan kişiler var mı??Aslinda sormak istediğim soru buydu çünkü ilişkiye girdiğim kişi ztn hiv pozitif bide uyusturucu kullanıyor olabilirde yani bende kan bagisi yapmaktan korkuyorum bu durumda bu konuda bilgili arkadaslar cevap verin??

Cevap ( 4 )

  1. AliKaan
    6 yıl önce

    Çünkü ilişkiye girdiğim kişi uyuşturucu kullanıyorum dedi bende nasil kullanıyorsun dedigimde hap şeklinde falan dedi damardan uyuşturucu kullandığını düşünmüyorum çünkü kollarında öyle delik falan yoktu bu da benim aklımı karıştırıyor yani para karşılığında yaptim bunun icin 1 yil sonra bağış yapabilirim ama bir kerede olsa uyuşturucu kullanan birisi ile iliskiye girdim bu durumda da 1 yil sonra kan bagisi yapmamda sakınca var mi??Kizilayla yada baska bir dr la konuşan arkadaslar cevap verin

  2. Babun
    6 yıl önce

    Hiçbir sakınca yok. Kızılayın uyguladığı protokol temelde bazı önemli veriler içerir. Örneğin uyuşturucu kullanıyorsanız iğnenizi paylaşma ihtimali vardır. Kanınıza NAT testi yaparken diğer kanlar ile karıştırmadan yapacaklar. Kan vermenizde sakınca yok.

  3. Galil35
    6 yıl önce

    Olaydan 1 yıl sonra istediğin testi gönül rahatlığıyla yaptırabilirsin. Varsa zaten sorun bu kadar zamanda kendini belli eder. Geçmiş zamanlarda zaten testlerini olduysan yine hiç bir şekilde sorun olmaz.

  4. AlPacino
    6 yıl önce

    öncelikle uyuşturucudan kast ettiğin eğer hiv bulaşma yolu ise, hiv esrarkeşler, hap müptezelleri, kokainmanlar, tinerciler, baliciler veya bonzai kullananlar arasında yaygın değildir. çünkü bu tür uyuşturucular oral yolla veya koklamak suretiyle kullanılır. ancak eroinmanlarda durum farklıdır. ancak her eroin kullanımı da damar yoluyla olmaz. her eroinmanım diyeni damardan şırınga vuruyor sanma bunlar çok ileri derecede bağımlı olan ve kısa bir süre içinde altın vuruş diye tabir edilen duruma çok yaklaşmış olan kişilerdir. eroin kullanılmaya ilk başlandığı zaman peynir kaydırma diye tabir edilen bir çeşit yakılma yöntemiyle dumanı solunarak kullanılır. bu tür kişiler ilerleyen safhalarda damardan enjektör yardımıyla erion almaya başlar ki bu sürede çok çok çok uzun bir zaman sonra olur. sana o kişi eroin kullanıyorum bile dese hemen damardan vurduğunu düşünme ki türkiye de eroin kullanımı diğer uyuşturuculara nazaran çok seyrektir. ayrıca kan bağışı yapmanda senin uyuşturucu kullanıp kullanmaman önemli, onun kullandığı uyuşturucunun senin kanınla ne alakası var.

Cevap yazmak için yapınız.