Selamlar. Devlet hastanesinde 7.gün test yaptırmayı düşünüyorum bir ücret istiyorlar mı ve güvenilir mi? Çıplak bir şekilde sürtünmeden dolayı hiv kaptığımı düşünüyorum onun haricinde ilişkim tamamen korunmalı oldu.

Cevap ( 13 )

  1. devlet hastanesinde elisa testi yapıyorlar 7. gün sonuç vermez en az 45 gün elisa testi için

  2. Boyka
    6 yıl önce

    Devlet hastaneleri de artık combo test kullanıyorlar,elisa testi deyip geçmeyin,elisa testi yöntemin adıdır ve sadece hivi araştırmaz

  3. Boyka
    6 yıl önce

    7.gun çok erken bir süre,en erken 26.gunde Combo test olabilirsin, sürtünme önemsenmeyecek kadar düşük bir ihtimaldir korkma

  4. AlPacino
    6 yıl önce

    kesinlikle güvenilir olmaz en erken test süresi 28. gündür. hangi test olursa olsun. daha sonra 42 de tekrarlaman gerekli. ayrıca devlet hastanelerinde artık 3. nesil hiv testi kalmadı. hepinizin cebinde ayfonlar elinizin altında son teknoloji laptoplar varken 4k televizyonlar varken sağlıkta çağ atlamış koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti hastanelerine 4. nesil cihaz koyamayacakmı. 3.nesil test cihazları nokia 3310 devrinde son zamanlarını yaşıyordu. o yıllarda 4. nesil cihazlar yeni yeni türkiyeye girmeye başladı. artık 3310'un adı yok. şu saçma yanılgıya artık son verin beni tribe sokmayın.

  5. Yaptıkbirhata
    6 yıl önce

    Buradaki insanlardan özür diliyorum. Büyük ihtimal soğuk algınlığı yüzünden böyleyim. Ama hepimizin canı değerli olduğunu düşünüyorum ve eminim ki çoğumuzun içinden biri "Sende kesin HIV var." diyordur. Kim istemez aile babası olmak? Yuva kurmak. Hastalığım netleşene kadar bu foruma ara vermeye çalışacağım yoksa cidden kafayı yemem an meselesi. Emeği geçen Boyka, Alpacino ve adını unuttuğum varsa affola teşekkür ediyorum.

  6. Yaptıkbirhata
    6 yıl önce

    Boyka veya AlPacino kardeş ne yapmamı öneriyorsunuz bundan sonra?

  7. Galil35
    6 yıl önce

    7.günde olucağın test bir işe yaramaz kardeşim çünkü dünya standartlarında bu sürede tanı koyabilen test yok. İzleyeceğin yola gelirsek. 14 günden sonra hiv dou ultra olabilirsin, bu sadece özel lablarda bulunur. Diğeri ise 21-28 gün arası combo test olman. Combo testi herhangi bir devlet hastanesinde bulabilirsin. Bu yapıcağın testler sana yuzde 95 ile 99 arası bir güvenilirlik verir. Ayrıca bunlar hem antijen hemde antikor ararlar. Bu sürede antijenin oluşup oluşmaması çok önemlidir. Burdan negatif gelirse geriye kalanlarda negatif gelir. Daha sonra ise salt elisa testi olabilirsin yani anti hiv testi. 42 den sonra yuksek bir güvenirlirlik verir. Buda sadece antikor bakar ve dediğim sürede yapılması makuldür. 42 den sonra istediğin testi olabilirsin fark olmaz.

  8. Galil35
    6 yıl önce

    Ya şimdi 28 den sonra antikor artmaya başlıyor 40 tada yapılıp güvenilebilir lakin sen 2 gün erken olduğundan rahat hissedebilirmisin?

  9. Babun
    6 yıl önce

    İyi akşamlar. Açıklamalar oldukça tatmin edici. Benimde söyleyeceğim şudur: Sürtünme ile hiv bulaşı vakası görmedim. Bu durum pozforum da da çok tarışılır. Sürtündüm bulaş olmuşmudur?, parmak attım bulaşırmı? gibi. Orada senin durumuna test bile önerilmiyor. Kafa rahatlığı açısından süresinde test olup konuyu kapatabilirsin.

  10. Galil35 in dediğini yap kardeşim 21-28 arası combo ol en erken kafan öyle rahatlar

  11. Galil35
    6 yıl önce

    @Dunaratar kardeşim hatırladım şimdi. Sen rahat git testlerini ol değişen hiç bişey olmayacak bu yüzden paranıda pek harcama.

  12. Yaptıkbirhata
    6 yıl önce

    Beyler şuan 5.gündeyim.HIV kapmadığımı düşünmeye çalışıyorum, içimi rahatlatıp stres yapmamaya çalışıyorum ama illaha ki oluyor yani. Ellerimde güçsüzlük, miğde bulantısı, vücudumun belirli yerlerinde ateşim oluyor. Dereceyle ölçünce en fazla 37.2 çıkıyor ateşim.

  13. Babun
    6 yıl önce

    @Yaptıkbirhata 5. günde hiv belirtisi görülmez. stresten oluyor yaşadıkların.

Cevap yazmak için yapınız.