arkadaslar merhaba benim sorum testin adi hiv combo diye geciyor ama antijen ve antikor ayri ayri sonuclar veriyor Bu antijeni 4 jenerasyon antikoru 3 jenerasyon mus bu test hiv combo diiye geciyor abdede ama hiv ultra duo ozellikleri tasimiyomu sizce bu hangisi ? ???

Cevap ( 8 )

  1. Babun
    6 yıl önce

    Hiv combo testi antijen ve antikora aynı amda bakan ve tek sonuç veren bir testtir. 4. Jenerasyon testlerin ortak özelliği hem antijen (virüs proteini) hemde antikora bakmasıdır. Test sonucu tek bir değerdir. Duo test ise gene combo bir test olup antijen ve antikor sonucunu iki adet verir. 3. Jenerasyon testler sadece antikor bakan testlerdir. Duo test ile combo test arasındaki fark zaman geçtikçe kapanır. Şüpheli olaydan sonra 14. Günden itibaren duo testi sonuç vermeye başlar. Combo testi ise 28. Günden itibaren sonuç verir (şimdi bazıları 21 diyecek ama hiv pozitiflerin tecrübesi 28). Diyelimki Şüpheli olaydan 42 gün geçti ister duo ister combo yok istersen 3. Jenerasyon eliza temelli test olabilirsin.

  2. Babun
    6 yıl önce

    Senin test olduğun cihaz hiv duo gibi duruyor.

  3. erhn1992
    6 yıl önce

    iki ayri sonuc var hassasiyet 99.8 diyor ama 21 den 28 kadar zirvede degil mi bu antijen nasil 28 oluyor yani burda efsane bi sacmalik var anlayamiyorum ben ayrica benim test 25 dakikada cikan kit testi iki ayri cubuk vardi ikisinden birisi olursa yaniyordu negatig cikti doktor korkma saglamsin dedi ama iste aklimda kaldi doktor cok cok guvenilir kacirmaz dedi garanti bile veririz dedi bu konuda ne dusunuyosunuz (iki tane sonuc ayri ayri buda bi nevi ultra duo mu oluyor ?

  4. erhn1992
    6 yıl önce

    yani bi kit testide combo yazio ama ultra duo mu ayri ayri iki sonuc veriyor ?

  5. QSS-2
    6 yıl önce

    Combo testin anitjen ve antikor bakan kısımlarından birini yakalaması pozitiflik için yeterli mi? Antijen negatif antikor pozitif iken sonuç kısmında NEGATİF yazmaz dimi?

  6. Babun
    6 yıl önce

    Yahu doktor sana garanti vermiş sen niye taktın bu kadar. Bi o testi yapan doktordan dahamı iyi bileceğiz? Adam açıklamış detaylı hiv negatifsin demiş sen gelip bize soruyorsun daha. Doktoruna güven. Sanan ne duo sundan combosundan.

  7. AlPacino
    6 yıl önce

    o isimler firmaların teste verdiği isimlerdir. ama hepsi temelde 4. jenerasyon hiv1/2 antikoru ve p24 antijeni arayan testlerdir. örneğin vidas firması hiv duo ultra, abbot firması combo, roche firması combi gibi isimler vermişlerdir.

  8. Babun
    6 yıl önce

    Vidas firması hiv ultra duo'dan sonra hızlı test yapan hiv ultra duo quick çıkardı. Odur. http://www.biomerieux.com.tr/urun/vidasr-hiv-panel

Cevap yazmak için yapınız.