Arkadaslar gelisimde pcr olupta negatif alan kimse varmı varsa eger negatifin yanında sonuç kısmında saptanamadı ibaresi yazan varmı sonucunda ? Sadece negatifmi yazıyor yanındasaptanamadı yazan kimse varmı ?

Cevap ( 5 )

  1. kabus
    6 yıl önce

    ben olmuştum negatif yazıyor ama saptanamadı ile negatif aynı şey ona takılma. bu arada dark kardeşim sen bunu konuyu kapat artık :)

  2. Dark
    6 yıl önce

    Nasılsın kabus kardeşim:) iyisindir ins sen girermiydin buralara:) nebileyim ya iyice takılmaya basladım abi herseye artık sende sadece negatifmi yazıyordu ?? kardesim o duruyorsa bana watsaptan atarmısın be resmini kardesim musayit olunca cok sevap işlemiş olursun gece gece:)

  3. Babun
    6 yıl önce

    Konuyu açıklayayım. Pc rna sonucunda herşey yazabilir. Pratik olarak saptanamadı ve negatif aynı sonuçtur. Ancak hiv + vakalarında pcr test sonucu saptanamadı olarak verilir. Bu durum ml de 20 virüsün altında virüs olduğu için laboratuvar tarafından virüs saptanamadı olarak kabul edilir. Buna negatife düşmekte denir. hiv pozitifler Bu duruma gelmek için bir süre ilaç kullanırlar. İlaç kullanmayanlarda ise virüs kanda hızla çoğalır. Hiv negatif birinin doğru sürede olduğu pcr testi sonucunda saptanamadı denmesi test sonucunun negatif olduğu anlamına gelir. Pcr testi için en erken 9. Gün önerilmekte birlikte, şüpheye yer vermemek için test ne kadar geç yapılırsa sonucu o kadar güvenilir olur.

  4. Dark
    6 yıl önce

    Kardesim babun@ simdi sonucta negatif yazıyor pozitif olursa rakamsal deger yazıyolarmıs bnde sadece negatif yazıyor ama saptanamadıda yazması gerekiyordu aslında cnkü az miktarda virüs dahi olsa negatif yazar diye biliyorum ama hiç yoksa eger saptanamadı yazıyor olması gerekiyor aradım simdi doktor dönecek bana cevapla ilgili

  5. Babun
    6 yıl önce

    Aldınmı sonucu. Gördün bak neymiş yazdıklarım doğruymuş...

Cevap yazmak için yapınız.