7 kasımda şüpheli ilişkiye girdim dün elisa testi yaptırdım bugün sonuçları aldım hepsi iyi geldi bunub dışında başka bir test yaptırmalımıyım yoksa rahat bi nefes alıp yoluma devam mı etmeliyim

Cevap ( 10 )

  1. Diego48
    6 yıl önce

    Eger oldugun test combo ise yani antijene bakiyorsa en erken 21. Günde olmalısın.Sanirim bugun 14. Gunun 7 kasim olduguna gore yani biraz erken ama combo test ise yüksek oranda sana bi fikir verebilir.Yine de doktorunla testin niteligi hakkinda konus ona göre seni yönlendirsin egitim arastirmada olduysan buyuk ihtimal combodur ama yine de sor.21. Gün combo testten 42. Günde antihiv den aldigin her sonuc yuzde 99.99 kesindir.90. Gün formalite icabi tekrar edebilirsin.Ama korkma yeni nesil cihazlar cok hassas ilk haftada bile yakalayanlar oluyor bisey olsa buyuk ihtimal yakalardi ama yine de altın kural 21 ve sonrası..

  2. AlPacino
    6 yıl önce

    Testinin süresi erken kardeşim biraz daha sabret 28. Günde git devlet hastanesine test yaptır, zaten combo yaparlar

  3. Xasdx121212
    6 yıl önce

    Anti hiv Anti hcv Anti hbs HbsAg VDRL Bunlar yazıyor başkan

  4. Xasdx121212
    6 yıl önce

    Anti hiv Anti hcv Anti hbs HbsAg VDRL Bunlar yazıyor başkan

  5. Babun
    6 yıl önce

    Lab ile görüş yapılan testin ne olduğunu sor. Diegoya katılıyorum büyük ihtimal combo testidir o. Bu durumda test biraz erken olmuş. Test süreleri: 14. günden sonra istediğin zaman Vidas Ultra Duo antijen ve Antikor testi 28. günden sonra istediğin zaman herhangi bir combo test 42.günden sonra istediğin zaman standart Elisa testi 90.Gün teyit amaçlı herhangibi bir test yaptır ve konuyu kapat.

  6. Oz
    6 yıl önce

    Slm, ben burda ufak bir düzeltme veya ekleme yapmak istiyorum. Kimse darılmasın. Lütfen. Normal şartlar altında, testlerin marka veya modeli pek birşey ifade etmiyor. Sonuçta testler. Referans aralıkları ve belirtilen örnekler ışığında sonuç veriyor. 4.jenerasyon testler ortalama 16. Günden sonra sonuç vermeye başlar. Başlar diyorum, zira enfekte olan vücüdun bağışıklık sistemi ile alakalı. Yani ürettiğiniz antikorun seviyesi. Diğer yazılarda da geçti, bağışıklık sisteminizi baskılayan önemli bir sağlık sorununuz yok ise, örn. Organ nakli gibi.., antikorlar 21.günden itibaren vücudunuzda belirginleşir. Bu sürenin kısaltılması için 4.nesil testler var. Çünkü sadece antikor değil antijene de bakmasıniçin. Antijen antikor öncesi kanda var olduğu için bu testler erken tanıda önemlidir. Ancak, burda şunu belirtmem lazım, şahsi fikrim, ülkemizde yapılan testlerin çok çok büyük bir kısmı 4.nesildir. Bir kere daha yazmıştım, bu testler 90lı yılların sonundan beri var. Aradan 17 yıl geçti. Artık ülkemizde bu kadar eski teknoloji yok gibi. O nedenle herhangi bir hastanede yapılan testler 4.nesildir. Ayrıca, test sonucunda yazan ibarelere de takılmayın, yani anti hiv 1-2, hiv ag/ab vb.. hepsi aynı. Bu o labaratuarda sistemin yazdığı bir ibare. Sonuçta sizde hiv 1-2 var mı yokmu ona bakılıyor. Hastane ister anti hiv yazar, ister hiv 1-2 yazar, üşenmediyse vidas ultra duo vs.. yazar...buna bence takılmayın. Son olarak, birçok kişi şöyle düşünüyor,vidas ultra duo ve eliza farklı gibi... aslında bi fark yok. Eliza testin yapılış şekli. Kandaki hiv virüsüne karşı üretilen antikor seviyesine bakıyor. Bu testin yapılış şekli türkçe okunuşu eliza olduğu için bu şekilde hafızamızda kalmış. Yoksa yöntem adı. Başka hastalık tanıları için de eliza yöntemi kullanıyor. Bu nedenle hastaneye gittiğinizde standart eliza olacam veya benim sadece antikoruma bakın diye birşey söylememiz gereksiz. Çünkü isteseniz de istemeseniz de günümüzdeki testler 4jen. Olduğundan antijene de bakacaklar antikora da...siz gününde hastaneye gidip hiv testi yaptırmak istiyorum deyin yeter.

  7. Babun
    6 yıl önce

    4. jenerasyon testler uzun süredir mevcut fakat Biomerux Vidas bu konuda çıtayı daha yukarı çekti. Bundandırki yeni nesil 4. jenerasyon test diye isimlendiriliyor. Diğer Combo testler ile Vidasın farkı var. Standart Combo testler Vidas kadar detaylı bakamıyor. Bundan dolayıdır ki süreleri antijen oluşumu için göz ardı edilemeyecek bir nokta olan 28 gün. Diğer yandan standart combo testler daha erken sonuç verebilir mi evet verebilir. Ancak garantisi yok. Bu konuda rüştünü ispat eden cihaz Biomerux Vidas Ultra Duo (Quick seriside var). İlgili cihazın 12 günde pozitif tanısını verebildiği hasta olmuş. Ancak bu demek değilki herkes için 12 günde tanı verebilir. 14 Günden sonra Vidas yapılması bir fikir verecektir. Diğer combo testler ise 28 günden sonra standart özgüllüklere sahiptirler. Son olarak malesef bazı hastahanelerde en eski tükürük testleri, kart testleri olduğunu ve sadece antikora bakıldığını da üzülerek duyuyoruz.

  8. Oz
    6 yıl önce

    Haklılık payın yok değil, yani, sonuçta yeni hastaneler kuruluyor açılıyor. Ellerindeki eski nesil cihaz ve kitler birilerine biryerlere belki satılıyor veya bağışlanıyordur ama yani bu da çok zordur. Anadoluda ücra bir yerde test yapıyorsan olabilir veya düşük kaliteli bi labta. Ama şu var, dr. dahi yapılan testin kaçıncı jen. Olduğunu bilmiyor, bilse de söylemiyor. Zira, gelip biri doktara, efendim bu test vidas mı, abbot mu roche mi, yok antijen antikor vsvs soruyorsa doktorun ilk düşündüğü şey muhtemelen “işimi bana öğreten geldi yine” dir. Çünkü bilse ve söylese eminim bu soruyu yönelten kişi kendince bir yorum yapacak be dr.u bypass edecektir. Kimse karşısında kendinden bilgili birini görmek istemez. Haa, bilmeyenilir de, adam ne bilsin labraki cihazın test kitinin adını markasını. Onun için önemli olan hiv var mı yok mu...dur 1- yada 0 bu aksar basit.

  9. Babun
    6 yıl önce

    Benimde başıma benzer bir şey geldi, test oldum ne laborant biliyor ne doktor. Tek dedikleri şey 90. gün test olun. Cihazı soruyorum bilen yok lab yetkilisi antijeni antikoru bilmiyor. Dedimki kendi kendime bunlar birt yerden bulmuşlar bir antika cihaz 1. nesil eliza yapıyorlarsa iyi. Hastahane sahibini buldum. Cihaz firmasını aradı 4. nesil Combo cihazı çıktı. Aynen senin yaptığın yorumu Hastahane sahibi de yaptı. Laboratuvar bilmez hocam dedi. Herkes negatif almaya bakıyor.

  10. Xasdx121212
    6 yıl önce

    Beyler sakarya araştırma hastanesinde test oldum daha da gidebileceğim iyi bir yer bilmiyorum koskoca eğitim ve araştırma hastanesi ama yanlış bir bölüme gitmişim bir kez daha gidicem enfeksiyon bölümüne

Cevap yazmak için yapınız.