Arkadaşlar beni bilen bilir adım QSS. Çok çok çok şüpheli 2013 temmuz ayında anal bir ilişkimin ardından pek tanınmayan normal bir polikliniğin laboratuvarında 4/8/11. aylarımda HİV ag/ab testi 13. ayda LABİSTANBUL'da Kadıköy'de ANTI-HIV 1/2 yaptırdım. Bunlardan negatif aldım. Çok uzun bir süre konuyu kapatmıştım 4 tane testten sonra lakin penisimde uzun süredir geçmeyen tırnak kadar döküntü var 2-3 yerde. Penisimin boru kısmında. Kızarıyor kuruyor ve dökülüyor. Bu da beni tekrar fobik hale getirdi. Ayrıca testisimde de et beni gibi bir şey çıkmış, yumurtalığımın en arkasında. Siğil olduğunu düşünmüyorum çünkü et beni gibi deriyle olan bağlantısı çok zayıf ve oynuyor yumuşak bir şey. 4 senedir tek eşliyim, kız arkadaşıma bir şey bulaştırmış olmaktan korkuyorum. Bu penis döküntüleri benim fobikliğimi azdırdı maalesef, aylardır geçmiyor. HIV'le alakası var mıdır, ne derseniz? 4 sene 4 ay tam 1580 gün oldu. HIV olsam belirti vermez miydi? Sitelerde 10-15 yıl sessiz kalır diyor. Yerimde olsanız HIV bahsini kapatır mıydınız?

Cevap ( 10 )

  1. Boyka
    6 yıl önce

    Testlerin negatif,demek oluyor ki bunların hiv ile hiçbir alakası yok.

  2. QSS-2
    6 yıl önce

    Zaman1 diego efe ocb 3335 bakabilir misiniz? Bir daha test yaptıracak psikolojim hiç yok 4 sene geçti üzerinden. Beşinci testimi yaptıracak cesaretim yok. Test yaptıracağıma direkt HIV hapı alıp tedaviye başlarım.

  3. Boyka
    6 yıl önce

    Sessiz kalır derken belirti vermez diyorlar. testlerde çıkmaz demiyorlar kardeşim.

  4. Boyka
    6 yıl önce

    Kardeşim hiv ile alakasız diyorum kötü düşünmene gerek yok

  5. QSS-2
    6 yıl önce

    Onu soruyorum abi sence 4 senede belirti verir miydi pozitif olsam birkaç gündür diz ağrım da başladı döküntü 1 senedir var alerji sedef veya mantardır inşallah. HIV sem kız arkadaşım da hiv'dir annem kardeşlerim de hivdir o zaman benim evdeki ilaçları yutma vaktim gelmiştir:):)

  6. ZamaN1
    6 yıl önce

    Hic kimse sağlığı iki cümleyle çöpe atmasin cocuk oyuncağı deil bu... Bak kardesim test olmak sana birşey kaybettirmez.. Git sifiliz ve HIV testini ol aklında kalacağına sonucunu eline al... Burası Türkiye yeterli imkana sahibiz devlet hastanesine gidip bir kimlikle bu testler olunabiliyor.. Afrikada adamlar test olacak imkana sahip deiller.. Aklında kalmasın testini ol.. Boyka konuyu kapatsa şuan burda olmazdı.. Burası konuyu kapatan ayanların yeridir.. Ben artik direk pozitiflerle konuşuyorum onlarla iletişime gectim.. Hangi belirtiyi soylesem bende de vardı diyorlar.. Kısaca yerinde olsam test olurum zaten olmaya da devam ediyorum..

  7. efe25
    6 yıl önce

    4 senede aids evresine gelirdin kardesim hatta kilo kaybi ve yataktan kalkamaz diger viruslere acik bir vucudun olurdu belki kansere bile yakalanirdin cunki tirilyonlarca kopyalayabilirdi. Velevki sesiz kaldi bak bunu oku bu durumda testler yuzde yuzmilyar yakalardi onu. Bu kisim alinti :: HIV kan içerisinde ne zamana kadar bekleyebilir? Bu beklemenin sonu yok mu? İçine girip çoğalabileceği bir hücre bulamazsa kendi kendine ölmez mi? Bunu söylemek zor. Ancak virüsler durduk yere ölmezler. Bir ömür süreleri olduğunu söylemek doğru olmaz. Çünkü diğer canlıların aksine var olmaya devam etmek için enerjiye ihtiyaç duymuyorlar. Bir araba gibi, çalışmak için benzine ihtiyaçları var; ancak motoru kapattığınızda yok olmuyorlar. Doğal olarak virüsler normalde yaşarken de aslında ölü gibidirler; bir nevi koma halindedirler. İçine girebilecekleri bir hücre bulamazlarsa bile kanda teorik olarak sonsuza kadar bekleyebilirler. Teoride böyle olsa da, gerçekte HIV içine girebileceği bir hücre ararken, sonsuza kadar kan içinde bekleyemez. Çünkü en başta bahsettiğimiz asker hücreler kanımızı da sürekli kontrol etmektedirler. Hücre içine girmeyi başaramadan kanda dolaşan HIV, hapisten kaçmış ve bir sığınak ararken ara sokaklarda dolaşan bir suçlu gibidir. Her an bir devriye polisine yakalanabilir. HIV de her an vücudumuzdaki savaşçı hücrelerden birine yakalanabilir. Yani sonsuza kadar kan içerisinde fink atmak pek de mümkün değildir. Bunun dışında doğal nedenlerle de hasar görüp parçalanabilirler. Bütün bu açıklamaların işaret ettiği şey şu: HIV, kan sıvısı içinde bekler halde de bulunabilir, kandaki kan hücrelerinin içinde yaşar halde de bulunabilir. Ancak kan sıvısı içinde bekleyen bir virüs işe yaramaz bir haldedir. Ölü değildir, işe de yaramaz, bir hücre bulana kadar bekler""" bak buraya kadar anlamissindir. Kanda eger bekler halde sesiz halde yani virus varsa bu kesinlikle testlerde cikar milyar dolara malolan cihazlar bilmem kac kalibre ve teste tabi tutulan dunya saglik orgutu tarafindan onaylanan cihazlarin cakirmasi imkansiz heleki 4 sene gibi bir surede sesiz kalmasi cok cok zor ruya kanda sesiz donemde dahi olsa pozitif cikarsin testlerde soyle dusun. Pozitif bireyler virusu baskiliyor cogalmasini engelliyor hatta gayet saglikli oluyor belkide virus sesiz evrede kaliyor ama ömür boyu testlerden pozitif sonuc aliyolar bence sen en mantikli yol olarak bunu piskologla konus ve tedaviye basla seni belki hiv öldürmez ama bu psikoloji öldürebilir belirtiler var diyosan onlarin hivle alakasi yok olsaydi simdiye burak virusu aids olup acilde ölümü bekliyor olurdun umarim yardimci olabilmisimdir

  8. Boyka
    6 yıl önce

    Pozitif olsaydın şu ana kadar çoktan tedavi görüyordun kardeşim emin olabilirsin :)) ilk yaptırdığın testte ortaya çıkardı.dedigin şeyler günlük hayatta da olan veya mevsimsel geçişlerde olabilen şeyler.

  9. QSS-2
    6 yıl önce

    Ellerim çok soğuk bir de her zaman. Çok stresli biriyim. Ağır bir bölümde okuyorum hep gerginim. Kesin hiv değilim dimi? Siz olsanız kapatır mıydınız? Hayata dair güzel beklentilerim varken hiv her şeyi mahvediyor.

  10. Serkes007
    6 yıl önce

    Sen kendi hayatını mahvediyorsun.şukret Allah'a git okuluna hayatına bak kardeşim.biz 15 25 35 günde test olana rahat ol diyoruz senin bu yaptığın olacak şey değil.yolda giderken adamın kafasına kiremit düşüyor ölüyor sen neyin peşindesin kardeş

Cevap yazmak için yapınız.