Merhaba, gecenlerde 23. Günde özel vir üniversite hastanesinde istinye ünv. Tat oldum. Ama sadece anti hiv 1-2 yazıyor. Bu testin 3. Mü yoksa 4. Jen. Mu olduğunu bir türlü öğrenemedim. Bir de üstüne 6-7 haftada şiddetli faranjit geçirdim, antiviyotikle anca geçti. İçime bir şüphe düştü. Bunu nasıl anlayabilirim?

Cevap ( 12 )

  1. Basritembeler
    6 yıl önce

    Yüksek ihtimalle 4. Jen. combo testtir ve sonuç 3 haneli yazılır. 0,200 gibi.Şiddetli faranjit geçirmen bu mevsimde normal. Belirtilere bakma, 90. günde teyit ettir.

  2. Oz
    6 yıl önce

    Valla ben labratuara sordum bana en son teknoloji dediler ama hatta en pahallı cihazlarmış, ama kaçıncı jenerasyon olduğunu söylemesiler, belki telefona bakan kişi bilmiyordu. Sonuç olarak da üç haneli değil ama indeksi 1 olan, 0.19 olarka çıktı. Ama bu 0.190 da olabilir...aynı şey.

  3. Boyka
    6 yıl önce

    Basritembeler kardeşim bende 4 rakamliydi 0,127 bide Kemulisenans ve benzeri yazıyordu bu 4.nesil mıdır?

  4. Basritembeler
    6 yıl önce

    3 rakamlı dediğim virgül sonrası, Evet 4. nesil kit kullanılmış.

  5. rekli35
    6 yıl önce

    Üniversite ve Eğitim Araştırma Hastanelerinde 4. nesil kullanılıyor genellikle, Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Roche Cobas cihazları 4. nesil PT Combi kiti ile, üniversitelerdekiler ise Alman malı Abbot firması cihazı ile Architech HIV Ag/Ab Combo 4. nesil kiti ile araştırma yapılıyor. en azından benim 4 hastaneden 2 si üniversite, 2 si devlet hastanelerinden öğrendiğim bu.

  6. rekli35
    6 yıl önce

    Abott virgülden sonra 2 hanelidir. Cobas virgülden sonra üç hanelidir. İkisde 4. Nesil hem antijene hem antikora bakar.

  7. Boyka
    6 yıl önce

    Ben eğitim ve araştırma hastanesinde oldum testi,26,43,58.gunlerde negatif aldım 0,127 civarındaydı,doktorum doçentti, çıksaydı çoktan çıkmıştı milyonda bir çıkmama ihtimali var dedi ama sordum antijene de bakıyor musunuz diye hayır bakamıyoruz dedi,lab sorumlusu da cihazlar son model dedi ama hangisine güvenecegimi bilemiyorum

  8. rekli35
    6 yıl önce

    Ben de doktorlara sorduğumda sadece antikor diyorlardı ama BİMER aracılığıyla sordum cevap geldi 4. Nesil antijen / antikora bakan testler. İçin rahat olsun.

  9. Basritembeler
    6 yıl önce

    Doktorlar bu konuda tamamen bilgisiz..4. Jenerasyon nedir belki onu bile bilmeyenler var. 6 ay diyorlar, soruyorsunuz neden? cevap 6 ay..

  10. Oz
    6 yıl önce

    Aslında olayın biraz tarihçesine bakmak lazım. 4. Nesil testler son 2-3 yılda çıkan ürünler değiller. 90lı yılların sonunda çıkan ürünler. Yani, kabaca 2000 desek bile bu da demek oluyor ki, 17 yıldır piyasadalar. Bu noktada ben hala ülkemizde , (ücra küçük klinik vb yerleri. Tenzi ediyorum) 3.nesil kaldığından dahi şüpheliyim. Hiç bir özel labaratuarda 3.nesil yok. Büyük hastanelerde de bence kalmamıştır. Ayrıca, gününüzde internette 40 liraya dahi 4.jen testler satılıyorlen, kim 3.jen test üretip de kullanacak? Bu şu an intel celeron işlemcili üzerinde disket drive olan bir pc aramak gibi.. ama işte bilgisiz veya konu ile alakasız de veya teknisyenin yanlış yönlendirmesi insanın içine şüphe düşürüyor...o da ayrı bi konu...

  11. Boyka
    6 yıl önce

    Benim doktor 6 ay demedi,milyonda bir ihtimalleri de göz önünde bulundurmak zorundayız bu yüzden 90da son kez çağırıyoruz dedi

  12. Boyka
    6 yıl önce

    Ve stres yapma çıksaydı çoktan çıkmıştı dedi günlerin çok iyi çok temiz çıktı testlerin dedi.

Cevap yazmak için yapınız.