Arkadaşlar örneğin biyere kanımız aktı hivli bi kan dakikalar içinde bu kan ölüyo. Sormak istediğim bu kana test yapılınca testtede mi hiv virüsü görünmuyo yoksa sadece kanda virüs kalıyo ama bulaşıcılığı mı ölüyo?

Cevap ( 4 )

  1. beyoung
    6 yıl önce

    bulaşıcılığı da ölmez kan da ölmez kardeşim onlar özel tüplerde muhafaza ediliyor zaten eğer kanda çökelme olursa tekrar kan almak için ararlar

  2. shunder
    6 yıl önce

    Ya zaten benim sormak istediğim aynen yazıda ki olay bu olay için sormadm mesela diyorm böyle bişry olsa dışarıda beklese kanda yine virüs çokar mı

  3. Basritembeler
    6 yıl önce

    Yapılan Elisa testinde virüsün kendisi aranmıyor, kandaki antikor aranıyor. Bu yüzden test süreleri uzun ve bünyelere göre değişiyor. Yani bekletilmiş kanda virüs tespiti diye bir şey yok. Kan tüpte bekletilse de antijene/antikora bir şey olmaz, testte ölçülebilir.

  4. Diego48
    6 yıl önce

    Yapilan testlerin virusle bi alakasi yok.Yapilan testler viruse karsi uretilen ve virusun kendisinden gelen proteinleri ariyor.virusun kendini degil.ayrica bi yere akan kana neden test yapilsin?ne alaka yani?test yapilacak kanin ne kosullarda alinip saklanacagi belli.Ha derdin virusun canli kalmasiysa eger kuru ortamda kalamaz dakikalar icinde ölür.

Cevap yazmak için yapınız.