beyler .. Testlerde saptanamiyor demekki ama bu arkadaşın bağışıklığı giderek azalıyor bi sekilde bi yolla müdahale edilmesi lazim deyip kolları sivayacak doktor var mi? Evet hivin belirtisi yok sözü dogru... Evet hivin belli bir belirtisi yok herşey olabilir.. Herkesin farklı tarafından vuruyor ve herkeste farklı veya benzer belirtiler oluyor.. Ama bu nereye kadar gidecek... Vücut sapasaglamken biranda alt ust olan bünye var yorgunluk var uyuyamamak var veya sürekli uyumak var ishal var veya lenf bezi var veya yanmalar var yani kendi vücudunu en iyi tanıyan bizler için bir problem olduğunu görünüyor.. Ne yapacağız nereye gideceğiz.. Psikolog falan düşünenler gitsinler psikologa ama benim gibi düşünenler arkadaşlara söylüyorum napacagiz beylerr fikir verin..

Cevap ( 15 )

  1. ZamaN1
    6 yıl önce

    Yokmu özellikle ilgilenecek doktor ülkemizde lokositlerini wbc değerlerine bakacak olan doktor yokmu.. 3 6 ay 1 yıl veya 20/ay tanı alamayan arkadaslar ve kendim icin söylüyorum ya varsa ve saptanamiyorsa gerçekten antikor oluşmamışsa veya ölçülecek düzeye kadar gelmiyorsa ne yapacağız.. Fikri olan yazsın biz bize fikir yurutelim cikamiyoruz işte işin içinden eski sağlık yok ne yapacağız ne ? Bunu anlayan buraya muhakkak arkadaslar var şu fobik muhabbetini bırakın ve rahatsızliklari olan arkadaslar icin söylüyorum.. Soyle oldu bulasmismidir diyen ergenlere lafım yok .. Sadece kalp atışı korkudan çarpanlara lafım yok... Ciddi sıkıntilari olan kardeslerim icin söylüyorum ne yapabiliriz arkadaslar..?

  2. WoDoo
    6 yıl önce

    Check up gibi test olacaksin 90 ni oldu isen 6. Ay ve sonra 1. Yil testini olacaksin ondan sonra yilda bir seklinde test veya 6 ay da bir sekilde test olmak sana kalmis ortada 4 ve 8 yila uzayan makaleler var. Ama bunu sadece senin icin yaziyorum diger fobikler gormesin hatta 45 de kapayip bir gun hastanelikte uyanabilirler.

  3. ZamaN1
    6 yıl önce

    Bizimle özel ilgilenecek doktor bulamazmiyiz mesala cd4 hücre sayisi 500 un altına düşenleri tedaviye baslatiyorlar.. Bizi cd4 hücre ile takip edecek doktor yokmudur.. Türkiye de bu vakaların artması bu testlerin kesinliginin olmamasi zaten..

  4. WoDoo
    6 yıl önce

    Hasta sayisi az doktorlar hemen sana gizli enfeksiyon var diyemez zaman gecmesi lazim ege uniye danis konus durumunu

  5. ZamaN1
    6 yıl önce

    90. Gun testini de orda oldum ilk ay da orda olmustum .. Tam olarak ilgilendikleri söylenemez.. Eski testle yeni test kan değerlerindeki değişimi bile ben söylüyorum onlara.. Lökositler de düşüş var 6.8 den 5.4 e düşmüş wbc 7.7 den 5.9 a düşmüş.. Bu düşüşler HIV ile alakalı olabiliyor ama bunu dikkate alıp kayda değer ilgi yok.. Rahatsızlıkları mi anlatiyorum.. Bana gargara ile agri kesici yazıyor.. Durum bundan ibaret kardesim sen hangi yolları izliyorsun.. Kaçıncı aydasin ve rahatsızlıkların ne şuan?

  6. Boyka
    6 yıl önce

    Ya arkadaşlar cidden saçma salak konuşuyorsunuz,her cinsel ilişki yaşayan 90.gun 6.ay ve 1. Yıl testi mi olacak ne aptal aptal sorular sorup cevap veriyorsunuz ya,adamlar 1.ayda tanı alıyor ayrı bı ülkede mi yaşıyorlar veya başka bir test mi oluyorlar,testlere güvenmemek nedir,yemin ediyorum aptalin önde gidenisiniz.Baska derdiniz işiniz yok mu böyle gelip mal mal konuşup milletin moralini bozuyorsunuz,adam diyor 6.ay ve 1 yıl testleri olmak lazım,bu ne cahilliktir,dünya sağlık örgütü bile 90.gun herkes için sondur negatifse negatiftir (alkol,uyuşturucu kullananlar ve kemoterapi görenler dışında) hala gelip yok bu belirti yok şu belirti,stres senin kıçını yamultur bir gecede,aklınızdan çıkarınca görürsünüz birini yaşayacak mısınız,vallahi aptallık diz boyu özellikle zaman1 sen aptalsın ve gerizekalisin,bı daha bı iliskiye girme sonra birilerine bela olma

  7. ZamaN1
    6 yıl önce

    Sen akıllı ol test olma konuyu kapat bidaha bu siteye girme özellikle benim yazdığım başlıklara tiklama.. Benim suphemin uzerine gidecek kadar cesaretim var.. Klavye delikanliligi yapma efendi gibi konuş konusacaksan fikir vereceksen.. Yok DSÖ yok sağlık bakanlığı.. Benim vücudumu onlar mi bilecek ben mi beni benden baska senide senden başka kimse tanıyamaz... Tmmmi güzel kardesim.. Burda benimle aynı fikirde olan arkadaşları arayıp bulmak onlarla konuşmak istiyorum.. Baska platform yok..

  8. Galil35
    6 yıl önce

    Kardeşim üzgünüm ki. Sana bu şekilde yardım edebilicek insan zor bulursun. Dediğin gibi senin vücudunu ben bilemem başka doktorda bilemez, hele testler hiç bilemez. Kendine nasıl bir çözüm yolu bulacaksın şaşırdım doğrusu. Yine en iyisini sen bilirsin. Allah şifa versin.

  9. ZamaN1
    6 yıl önce

    Galil kardes öncelikle ince konuşmadan dolayi teşekkür ederim. İnsan olduğun belli.. Simdi kardesim şöyle bir durum var doktorlar kendi arasında anlaşmazlık icinde Hacettepe de karşılıklı iki enfeksiyon kapısı var birisi 3 ayi savunurken diğeri 1 yılı savunuyor.. Bunlarin ikiside aynı hastanenin doktoru.. Ve bizde olan rahatsızlıklardan dolayi hangi insanin aklina gelmiyor hakketten 1 yıl sonrami yuzlescem die.. Burda benim konuşmamdaki amaç diorumki arkadaşlar bizimle yakından ilgilenecek Türkiye de doktor varmi sikayetlerimizj ve rahatsızlıklarımizi dinleyecek doktor var mi...

  10. Ocp
    6 yıl önce

    Turan uckunu ara ızmir uckun labararutari uckun hoca ile görüş durumunu anlat ne diyecek

  11. Galil35
    6 yıl önce

    Yeni thsk rehberinde 3 ay der, nadirde olsa 6 ay der. Biri güncel biri eski kardeşim. 1 yıl tarih oldu.

  12. ZamaN1
    6 yıl önce

    Ocp kardesim turan uckunla yuz yüze konuştum 49./gun yapmıştı ultrayi ve unut demişti. Rahatsızlıkların için şu branşlara git dedi .. Dediğini yaptim ve o branşlara gittim ama geçmedi rahatsızlıklar.. Sonra tekrar aradım hocam yok bulunamadı birşey dedim.. Oda bana hiv le ilgili deil onun dışında birşey diyemem dedi.. En son 90./gun ege üniversitesinde test oldum ve konuyu kapat dediler o da antijen antikor 4. Nesil test idi.. Ama rahatsızlıklara bir çözüm bulamıyorlar.. Galil kardesim rehberlere inanmak istiyorum tabi ama zayiflama kas ağrıları ve gastrit hazımsızlık devam ediyor.. Zaten ilk ay hasta olduğum gibi devam etseydi sanirim kemiklerim sayılır duruma gelirdi.. Allaha şükür hiç bir sağlık problemim yoktu.. Kullandığın kronik ilacta yoktu.. Onlar icin söyleniyor 6/ay 1/yıl .. Antikor oluşmadan tabi tanı koyulmuyor antijen de bir kez yükselip kayboluyor muş oda ne zman yükseldi ve kayboldu onun icinde kesin birşey yok ben antijenleri 33 42 44 49 ve 90 da da baktirdim.. 20/demi acaba yükseldi 28 demi düştü die icim içimi yiyor.. Ayni rahatsızlıkları yaşayıp 1. Yıl negatif alan arkadaşlarında var onlarla da konusuyorum.. Birşey var ama ne var diyoruz bu sefer..

  13. Arkadaslar zaman1 hakli aramizda ayni belirtileri gosteren cok insan oldu kimi testlerine inanip gozunu hislerine belirtilerine kapatti bu onlarib secimi para dunyasinda yasiyoruz cok farkli hiv turu ile enfekte olmus olabiliriz. Bu testleri aciklar. Antikor farkliligi yada cokdaha baska bir virus bunu ogrenmenin sadece bir yolu var elektron mikroskobu ile kanin incelenmesi zaten hiv de ilk bu sekilde bulundu olmasaydi doktorlar. Strese bagli bagisiklik sendromu deyip insanlarin olmesini izleyecekti.

  14. Bilim insanlari sadece hastaliklara care aramiyor onlarda para pesinde veya para pesinde kosan insanlara hastalik icat ediyorlar.gunumuzde virusler bircok islemle yeniden programlanabiliyor yada baska virusler ile melezlestirilebiliyor.

  15. ZamaN1
    6 yıl önce

    Elektron mikroskobu ile kani nerede incelletticez kardesim bununla ilgili bilgin var mi.. Doktorlar bu konuda gerekli özeni gostermiyor.. Testlerdeki karmaşıklığa çözüm üretilmiyor.. Kime gideceğiz kiminle irtibata gececegiz.. Ben belirtileri görmezden gelemem zaten .. Ama nedir napmamiz lazım.. Eger eskilerdensen biraz bahset kardesim senin durum nedir ve şuan hangi asamadasin???

Cevap yazmak için yapınız.