Arkadaslar merhaba internette gezerken bir makaleye rastladim makalede yazan aynen şu: Çalışmamızda, Nisan 2004-Aralık 2010 tarihleri arasında kan bankası, poliklinik ve servislerden gelen toplam 268.901 kan örneğinde değişik zamanlarda, farklı makro-ELISA sistemleri ile [Vitros ECi (Ortochemical Diagnostik, USA), Axsym (Abbott, USA) ve Architect (Abbott, USA)] HIV antikoru taraması yapılmıştır. Tarama sonuçları reaktif veya sınırda bulunan kan örnekleri VIDAS kitleri (BioMeriéux, France) ile tekrar çalışılmış ve negatif bulunan sonuçlar "nonreaktif" olarak rapor edilmiştir. VIDAS kitleri ile "reaktif" bulunan 38 (%0.014) örnek, sonuçların WB ile doğrulanması için Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha merkezi Başkanlığına (RSHMB) gönderilmiştir. Bunların 14 (6.8)'ünün doğrulama sonucu "pozitif"; 2 (%5.2)'sinin ise "indeterminant" (belirsiz) olarak rapor edilmiştir. Bu iki örneğin alındığı bireylerin anti-HIV ELISA testleri bir ay sonra laboratuvarımızda tekrarlanmış; biri "reaktif", diğeri ise "nonreaktif" bulunmuştur. Böylece 268.901 kan örneğinin toplam 15 (%0.006)'inde pozitiflik saptanmıştır. Bu da linki: http://www.mikrobiyolbul.org/managete/fu_folder/2011-03/html/2011-45-03-577-579.htm Sorum şu bu makalede yukarida pozitif cikan sonuclar önce duo ultra vidas ile sonra WB ile tekrar test edilmiş. Ancak vidasın bazı sonucları WB ile farkli cikmis oysa vidasin % 99 dogru sonuc verdigi soyleniyordu ve ben buna cok guveniyordum ancak bu makaleyi okuduktan sonra moralim bozuldu bunun yok mu bir sonu.

Cevap ( 3 )

  1. ZamaN1
    6 yıl önce

    Şu mavi laboratuvarin yalanı o 99.88 ozguluge sahip derler.. İnsanların zaafından yararlanıp para tüccarlığı yapan vicdansız labaratuvarlardan bahsediyorsun.. En güvenilir devlet kardesim araştırma ve büyük hastane lablari.. Ve ilgilenecek doktoru bulmak hepimizin sıkıntısı bu.. Psikologa git diyen doktorlarla karsilasmamak...adamın idrardan kan gelse stress psikolojik diyorlar ..

  2. talihsizgenc
    6 yıl önce

    Arkadaslar bu konu cok moralimi bozmustu.kendi kendime düşünüp cikarim yapmaya calistim.268.900 kisinin kani incelenmis combo testler bir kisminda yakalamis en son vidas bunu 38'e düşürmüş.İlk combo ile bakilmis yani bu ne demek bu 268 bin kisiyi combo yakalamissa vidas hayli hayli yakalar neyse vidas 268 bini 38'e düşürmüş.sonra 38 tanede WB ile yapilan dogrulamada 15 pozitifi dogru bilmis 23 negatife ise fire vermis yani 268 binde 23 tane fire var aslinda olay boyle ama keske % 100 hepsini bilseymis en azindan bizde cok rahat ederdik o ufak kusku bile insani korkutuyor herkese hayirli gunler

  3. Babun
    6 yıl önce

    Makaleyi dikkatlice okudum. Sözünü ettiğin 23 tane yanlış pozitif vakası. Sende yavaş ve dikkatlice oku göreceksin.

Cevap yazmak için yapınız.