Arkadaslar 31.günüm bugün çok şüpheli bir ilişkide değildi korumalıydım.Yırtılmadı çıkmadıda ama strestenmidir nedir ilişkiden sonra ne belirti varsa kendimde buldum ağzım dilim hala beyaz.Dün devlete gittim doktora dedim combo test istiyorum dıye elisa yazdı o hepsine bakıyor dedi.Sonucu yarın belli olur.Ben cmvden daha çok korkuyorum kör falan oluyormuşsun bu cmv hakkında bilgisi olan varmı?

Cevap ( 10 )

  1. Korkak33
    6 yıl önce

    çok bilgili değilim bu konuda ama 31.günde ki elisa testinin yanlış sonuç vericeği kanısında genel bir görüş var. dünya sağlık örgütü bu konuda 42 gün derken Sağlık bakanlığı 90 gün diyor.

  2. Zıbam
    6 yıl önce

    Ben combo istedim zaten doktor hepsi çıkar bunda dedi mk devlet hastaneleri işte

  3. AlPacino
    6 yıl önce

    Kardeşim hepsi çıkar dediyse büyük ihtimalle combodur. Benim doktorumda bana en gelişmiş elisa testi demişti. Ben kendi çabamla combo olduğunu öğrendim. Sen bi labrotuvarı ara test yapılan cihazın adını öğren

  4. Zıbam
    6 yıl önce

    Ne diyim labaratuvarı arıyıp hiv testi yapılan makinenin adınımı sorayım?

  5. AlPacino
    6 yıl önce

    Genel bir bilgi kirliliği yüzünden herkes elisa dendimi direk 3. Nesil anlıyor. Halbuki elisa test yönteminin adıdır. Antikor da antijende elisa yöntemiyle saptanır. Bir diğer yöntem de kemüliminesans yöntemidir. Devlet hastanesinde test kağıdına yapılan test 3. Nesilde olsa 4. Nesilde olsa elisa yazılır. Çünkü test cihazında hiv ve hepatitlere elisa panelinde bakılır. Yani elisa yazıyor diye direk 3. Nesil olacak diye bişey yok, 4. Nesilde olabilir.

  6. Galil35
    6 yıl önce

    Cmv testini hiç araştırma kardeşim. Bu hastalık çoğu insanda bulunur. Herkes bu hastalığı yaşar. Ancak ağır yatalak bir şekilde cmv hastalığını geçirenler oluyor bu onlar için geçerli.

  7. Samimi35
    6 yıl önce

    Kardeşim 3.jeneraayonda olsa 4.jenerasyonda olsa 30 gün ve sonrasında tak diye yakalar makina veya çok yüksek bir sonuçla şüpheli negatif verir merak etme .yazılan test süreleri yüzde yüz olarak hesaplandığı için öyle yazıyor.çoğu vaka yüzde 95 4-6 hafta içinde çıkıyor 3.jenerasyon testle bile

  8. Zıbam
    6 yıl önce

    Saol Galil35 abi bende öyle okudum yetişkinlerin yüzde 95inde bulunur zaten ama bağışıklık sisteminiz hasar almışsa ortaya çıkar diyordu. Boşveriyim onu madem hive bakalım artık.İnsanın başına ne geliyorsa ya meraktan ya ya.aktan geliyormuş hakkaten :)

  9. Umutyok
    6 yıl önce

    Ayni anda gitmisiz kariya benim 31 oldu bugun 90 i bekliyorum

  10. Galil35
    6 yıl önce

    Aynen bazen bu konularda daha cahil kalmak isterdim emin ol kardeşim. Yinede yardımcı oluyorum.

Cevap yazmak için yapınız.