Riskli cinsel temasta bulunan kişi, bu temastan bir ha a sonra bulunduğu yerde Kızılay Kan Merkezinin gezici kan bağışı ekiplerine kan bağışında bulunmuş. Aynı zamanda gribal semptomları, halsizliği olan hasta aynı yer- de bir sağlık merkezine başvurmuş. Yapılan tetkiklerinde BK: 2600/μL olarak saptanmış. Hastaya nonspesifik tedavi verilmiş. Hasta riskli cinsel temas öyküsünden 10 gün sonra kan merkezine kan bağışında bulunmuş ve taramalarında kan bağışına engel bir durum tespit edilmemiş. Üç ha a sonra kırgınlık, halsizlik şikayetleri gerilemeyen hasta hastanemize başvurmuş, şüpheli cinsel temas öyküsü olduğunu söyleyen hastanın yapılan testlerinde anti-HIV testi ve doğrulama testi pozitif olarak saptandı. Hastanın kan bağışı için başvurduğu za- manda HIV infeksiyonu açısından pencere döneminde olduğu düşünüldü. Durum öğrenilince hemen Kızılay Kan Merkezi arandı. Ancak hastadan alınan kan, transfüzyon ihtiyacı olan kişilere eritrosit süspansiyonu (ES) ve taze donmuş plazma (TDP) olarak nakledilmişti. ES, terminal dönem bir hastaya verilmiş ve hasta ölmüştü. TDP ise hepatit B tanısıyla tenofovir tedavisi alan bir şahsa verilmişti. HIV açısından takip edilen bu hastaya da bulaş olmadığı tarafımıza bildirildi.

Cevap ( 11 )

  1. Sorunlusorunlu
    6 yıl önce

    Küfreden vatandaş buda sana gelsin.4.nesil testlerin enfeksiyonu yakalamama gibi bir durumu yoktur.erken dönem teşhisler genelde sınırda pozitif çıkarlar.antijen bitse igm antikorları igm bitse igg antikorları tespit edilir.bu yüzden 4.nesil testler var.kumblr diye bi arkadaş vardı güzel açıklamıştı okursunuz.

  2. Xienon <faR>
    6 yıl önce

    21.gün combo testi ne kadar güvenilirdir başkanım birde kan yoluyla bulaş riski bu süreyi uzatirmi ?

  3. supheli18
    6 yıl önce

    Sorunlu kardes benim kafamdaki en deli soru istanbulda egitim arastirmalarda kacinci nesil kullaniyorlar ben 1. Ay bagcilar egitim arastirmayq gittim test yapti bana lab bolumune indim calisana sordum sadece antikor bakiyor bu test dedi test kagidindada hiv 1/2 yaziyordu sonra 3. Ay kanuni sultan suleyman egitim arastirmaya gittim orda kimseye bisey sormadim ama sadece kagitta anti hiv yaziyor anlamadim gitti

  4. Bomberman
    6 yıl önce

    @supheli sen son testini ne zaman yaptırdın?

  5. Kumblr--
    6 yıl önce

    Eğitim araştırma combo test kardeşim 2 senelik hastane sağlık bakanlığına yazıp öğrenebilirsin eğer öğrenemezden hastaneyi arayıp lab.bağlayın de anti hıv cihazınızın ismi nedir diye sor öğren gel arsştırıp bakalım kaçıncı jenerasyon

  6. Kumblr--
    6 yıl önce

    Sadece anti hıv yazmasına bakma bnm test kağıdındada aynısı yazıyordu

  7. Sorunlusorunlu
    6 yıl önce

    senin testin 3.nesil bile olsa igm antikorlarınada baktığı için sonucuna güvenebilirsin.benim bildiğim kadarıyla 2007den beri 1. Ve 2.nesil testler artık yok.bende test oldugum devlet hastanelerine ve halk sağlığı labaratuarlarına sordugum zaman antihiv yazmasına rağmen 4.nesil demişlerdi.

  8. supheli18
    6 yıl önce

    @bomberman 86. gün

  9. Bomberman
    6 yıl önce

    Arkadaşlar sağlık bakanlığı zaten 4. Nesil cihazları öneriyor

  10. Bomberman
    6 yıl önce

    Sorunlusorunlu bu şeyleri nerden buluyorsun merak ettiğimden soruyorum yanlış anlama şakın

  11. Sorunlusorunlu
    6 yıl önce

    Yaşanmış olguları bulmaya çalışıyorum.bu paylaştıgımda calistay enfeksiyon dergisinden.mesela dökümanı bulamadım ama 6haftada elisa negatif şüphe sonucu vidasla yapılan test sınırda pozitif.bulursam eklerim.ben kafayı kırmıştım bir ara bunlarla:) :)

Cevap yazmak için yapınız.