arkadaşlar, sitede yazılanlara göz attım. hemen hemen herkes aynı korkudan muzdarip sanırım. ben 4 yıldır "ya hiv pozitifsem" diye düşünerek korkuyorum, tedirgin oluyorum. bazı dönemler hiç aklıma gelmiyor ve rahat bir şekilde hayatıma devam ediyorum ama internette gördüğüm aids hakkında bir görsel yada izlediğim filmden bir sahne ile tekrar aklıma giriyor ve yine tedirginlik evresi başlıyor. hayatımda her şey yolunda giderken bu fikir aklıma geliyor ve korkuyorum, mutsuzlaşıyorum, tüm bu güzellik bitecek ve benim yüzümden olacak hissine kapılıyorum. bazı geceler aklıma yapışıp kalıyor ve uykularımı kaçırıyor. her şey panik atak ve anksiyete sorunları yaşamamla başladı. psikologa gittim tedavi oldum, ataklarım geçti ama karakterim değişti. her şeyi kafaya takan, hastalık hastası, takıntılı bir insana dönüştüm. ufak tefek şeyler beni hep korkutuyor. bacağımı bi yere sürtüyorum yara oluyor, ertesi günü tetanoz aşısı fiyatlarını soruyorum hastanelere. bunlar gelip geçici şeyler ama şu aids korkusunu bir türlü yenemedim. test olmaktan çekiniyorum çünkü bu korkuyu atlatırsam yerine başka bir şey koymaktan korkuyorum. kendi kendime yenmek istiyorum ama yapamıyorum, dediğim gibi dört yıl geçti. ayrıca düşük de olsa pozitif çıkma ihtimali de korkutuyor tabi. ama sanırım artık test olup gerçeği öğrenmem ve rahatlamam lazım. istanbul anadolu yakasında güvenilir bir yer biliyor musunuz? ne yapmalıyım, cesaretimi nasıl toplamalıyım hiç bilmiyorum. kimseye de söyleyemiyorum, tek başıma mücadele etmekten sıkıldım. bu korku yüzünden uzun süre ilişkim olmadı, beni beğenen yaklaşmak isteyen insanlardan bile kaçtım. böyle ufak tefek korkuların hayatımızı ele geçirmesi ve kendi kendimize tutsak hayatı yaşatmamız ne kadar kötü.

Cevap ( 6 )

  1. Dayı
    7 yıl önce

    kardeş bu 4 yıl içerisinde herhangi bir şühleli temasın yoksa git kızılaya kan bağışında bulun, hem bu aptal fobiden kurtul hemde insanlara faydan dokunsun kardeşim bendede vardı bu korku çok şükür atlattım.

  2. albatros
    7 yıl önce

    malesef demekle olmuyor :( 4 yıl içinde şüphe duyacağım temaslarım olmadı. zaten çok insanla da beraber olmuşluğum yok. 4 yıl önceki yaşam tarzımla, bugünkü aynı değil. bir hastalık kapmışsam 4 yıl önce kapmışımdır belki diye korkuyorum ama vücudumda anormal bir durum, herhangi bir hastalık belirtisi yok. kuruntu yaptığımı biliyorum ama bir yandan da ikna edemiyorum kendimi. test olup rahatlamak istiyorum ama cesaretimi toplayamıyorum, kimseyle paylaşamıyorum bu durumu.

  3. Dayı
    7 yıl önce

    test olcaksın başka yolu yok sonra yoluna bakacaksın 4 yıl dıyorsun bu artık sende bır takıntı haline gelmiş bu durumu yenmelısın onune bakmalısın

  4. efe25
    7 yıl önce

    baslan sakamisin sen kafanmi iyi yoksa bi git. burdakileride huzursuz etme 4 yil diyon la :D bak burdakiler agresif sana songaz kalayi basarlar git test ol bundanmi korkuyon hadi var diyelim evlendin pekiii o masum kizin sucu ne abi malmisin sen hadi onada bulasti masum cennet kokan bebegin oldu diyelim onadami acimican lan bi git adamin asabini bozmaya burda amk teoller cogalmaya basladi hasbinallah ya

  5. Kafayiyecem
    7 yıl önce

    Hıv olsa 4 yilda seni bi sallardi afallardin test ol inaniyorumki negatif keyfine bak sonra

  6. Lila
    7 yıl önce

    @efe25 o testi olmadan evlenemez

Cevap yazmak için yapınız.